MaVelana staat voor Maaike en Vera en de weg die we tot nu toe bewandeld hebben, en die we graag met je willen delen.


Beiden zijn we in 1982 geboren in Ede en hebben we elkaar ontmoet op 2 jarige leeftijd op de creche. In de daaropvolgende 35 jaar zijn we vriendinnen geweest, zijn we onze eigen weg gegaan,  hebben we vele opleidingen gevolgd en hebben we elkaar ook hierin weer gevonden.


Naast onze samenwerking hebben we allebei onze eigen praktijk

MaVeLana

MaVeLana

Vera Develing

 

 

Mijn naam is Vera (*1982, Ede) en via grote omwegen ben ik terug op mijn geboortegrond. Steeds als ik weer een reis heb gemaakt, kom ik hier terug. Blijkbaar heb ik hier nog iets te doen.


Jarenlang heb ik enorm veel spanning opgebouwd en toegelaten in mijn lichaam. Ik volgde de ene therapie na de andere. En ja, het hielp even, maar al snel kwamen de klachten terug.  


Tot ik Yin Yoga ontdekte. Nu kreeg ik en al wat ik had opgebouwd de kans te ontspannen. Het lukte om steeds dichter bij de wortel van de klachten komen. Yin Yoga helpt mij herinneren aan wie ik werkelijk ben en zo ontdekte ik mijn echte waarheid in mijzelf. Dit was wat ik nodig had en heb. Hier wilde en wil ik meer over leren.


​Door te onderzoeken wat de achterliggende oorzaak van mijn pijn of last is, door te luisteren naar wat mijn lichaam te vertellen heeft, dit te omarmen en mijn eigen waarheid te geloven, ben ik nu zo goed als klachtenvrij. Iedere keer weer herinner ik mijzelf aan wie ik werkelijk ben. Voorbij aan alle klachten, voorbij de "modder", al het denken, verhalen en patronen is er bij iedereen een prachtige parel met heel veel potentie aanwezig.​


​En dat is wat mij drijft: om mezelf en ook jou steeds weer te herinneren aan die parel, aan de rust, stilte en ontspanning in onszelf. Ik kies om licht te reizen, om niet alles in mijn rugzak mee te sjouwen en eronder gebukt te gaan. Ik kies ervoor op te ruimen, bagage te herpakken en te herwaarderen om zo nog meer rust, stilte en ontspanning te ervaren.


Dat gun ik jou ook! Graag deel ik Yin Yoga, Yoga Nidra, Reiki en al wat rust en ontspanning biedt met jou. Leuk als we een stukje samen op pad kunnen gaan.


Liefdevolle en ontspannen groet, Vera


www.connectyin.com

Maaike Craanen

 

 

Ook ik ben in 1982 geboren in Ede. Mijn omzwervingen in het leven hadden vooral te maken met de vraag; 'wat wil ik hier gaan doen?'


Na een studie orthodepagogiek en opvoedingsfilosofie kwam ik terecht bij de accountancy. De 1ste 10 jaar van mijn werkende leven heb ik daardoor doorgebracht in het zakenleven en de accountancy, Hierin kon ik veel adviseren, gesprekken voeren met ondernemers en mensen begeleiden. Dit vond ik het allerleukste aan mijn werk maar hier was niet altijd de ruimte en tijd voor. Een zware burn-out volgde in 2013 en toen heb ik het roer omgegooid om juist van deze passie mijn werk te maken.


Na de opleiding tot haptotherapeut heb ik met heel veel plezier de 4-jarige opleiding tot psychosociaal therapeut gedaan en sinds 2017 heb ik mijn eigen praktijk, Praktijk Craanen in Ede.


Ik ben altijd al erg nieuwsgierig geweest naar “waarom doen mensen wat ze doen?” Waarom maakt iemand die beslissingen? Wat maakt dat iemand last heeft van zijn verleden of juist niet? Ieder mens is uniek en dat is ook het mooie om hier mee te werken in de sessies.

 

Wat ik zo mooi vind aan mijn vak:

“Komen de mensen eerst binnen met een zwaar gemoed, de ogen dof, een neergeslagen lichaamshouding, met een groot verdriet of angst onder de arm, gaandeweg het proces zie je ze groeien, stralen zelfs. Ze hebben weer grip op hun eigen proces en ze hebben hun eigen verantwoordelijkheid weer terug gepakt. En dat weten ze, dat voelen ze en dat maakt ze zichtbaar sterk en zo ontzettend  mooi als mens."


Lieve groet, Maaike

www.praktijkcraanen.nl

 


06-12786755 Vera Develing

06-29045555 Maaike Craanen

Contact

Copyright © All Rights Reserved